Sudska praksa osvijetljena perom Željka Bubića

Knjiga “Pravni mozaik sudskih odluka” Željka Bubića promovisana je sinoć u Kotor Varošu, a autor je istakao da je nastala iz prakse i da je kroz nju moguće sagledati pravnu nauku iz svih aspekata.

– Knjiga je vrlo bitna za mlade kolege, buduće pravnike i advokate jer na vrlo konkretan način pokazuje kako na životnim situacijama primjeniti zakone i druge pravne propise. Ovakve literature je vrlo malo kod nas i to je bio jedan od glavnih razloga koji su me podstakli da napišem ovu knjigu – pojasnio je Bubić.

On se nada da će knjiga probuditi pravnu svijest kako kod ljudi koji se bave ovom strukom tako i kod građana.

– Vrlo mi je drago da je promocija krenula iz Narodne biblioteke Kotor Varoš, jer sam ja rođen i živim ovdje i zato mi je bitno da je i prva promocija održana baš ovdje – istakao je on.

Recezent Ostoja Đukić kazao je da je ova knjiga vrlo rijetka jer je nastala direktno iz prakse.

– Mogu slobodno reći da je ovo prva knjiga koja se bavi konkretnim primjerima sudskih odluka, koju sam pročitao, a pročitao sam ih mnogo – istakao je Đukić.

Diplomirani pravnik Stanko Tepić kazao je da će ova literatura biti najznačajnija za pravnike jer na najbolji način približava i spaja propise i praksu.

Direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasić istakla je da joj je uvijek drago kada imaju priliku da promovišu djela kotorvaroških autora jer se na taj način širi i obogaćuje knjižni fond zavičajne zbirke.

Promociju su organizovali Narodna biblioteka i Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*