Suđenje za ubistvo u Šipragama, glava pala zbog piva i neplaćene dnevnice

Dragiša Cvijanović iz Šipraga kod Kotor Varoša, prije nego što je ubio rođaka Radoslava Cvijanovića, od njega je tražio da mu plati pivo ispred lokalne prodavnice, što je ovaj odbio pa je došlo do svađe, ispričali su u banjalučkom Okružnom sudu svjedoci tužilaštva na suđenju optuženom.

U optužnici je navedeno da je Dragiša Cvijanović ubio rođaka Radoslava hicem iz pištolja 1. juna prošle godine ispred kafane “Letnikovac” u Šipragama. U vrijeme zločina bio je pijan, a Radoslav je davao znake života, ali je preminuo u Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” u Kotor Varošu.

– Sjedio sam ispred prodavnice “Žana” i bio je Radoslav Cvijanović zvani Raca. Naišao je Dragiša Cvijanović i pitao je Racu da mu plati pivo, a ovaj nije htio. Ubrzo su se Dragiša i Raca porječkali. Dragiša je govorio Raci da mu nije platio neku dnevnicu i opsovao mu majku. Raca ga je tada uhvatio za grudi i udario više puta – ispričao je svjedok Ranko Traljić i dodao da se Dragiša nekako oteo i otišao kući govoreći: “Sačekaj, sada ćeš vidjeti”.

Ovaj svjedok nije vidio sam čin ubistva koji se desio istog dana nakon svađe. Zločinu je svjedočio Zoran Maksimović koji nije mogao da dođe u sud, pa je pročitana njegova izjava.

– Brat Goran, ja i Draže Trivić smo bili u “Letnikovcu” kada je stigao Radoslav Raca Cvijanović i sjeo sam za sto. Za njim je ubrzo stigao i Dragiša i ubrzo su se njih dvojica počeli svađati, ali nisam čuo šta govore. Radoslav je u jednom momentu ustao, krenuo prema Dragiši koji je isto ustao. Umiješao se Trivić koji je stao između njih i oni su izašli iz bašte lokala na ulicu ispred. Dragiša se odjednom odmakao od Radoslava, izvukao pištolj, repetirao i pucao prema njemu. Radoslav je pao, a Dragiša mu je prišao, pucao u leđa i otišao – kazao je Maksimović.

Optužnica tereti Dragišu Cvijanovića i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja. Policija je prilikom hapšenja kod njega u kući pronašla tri automatske puške sa municijom. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*