Sud potvrdio da Glamočak nije upisan u registar kao predsjednik “Uzlomca”

Upravni odbor Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš razmatrao je koje će korake preduzeti rukovodstvo udruženja nakon što mu je Osnovni sud u Banjaluci dostavio podtke kojima je potvrđeno da donedavni predsjednik Nedeljko Glamočak koji je na čelu “Uzlomca” bio 13 godina nije bio upisan u susdski registar kao ovlašteno lice za zastupanje i predstavljanje udruženja.

U dopisu Osnovnog suda Banjaluka navedeno je da je uvidom u spis i priloženu dokumentaciju utvrđeno da 5. okotbra 2004. godine odobren upis promjena u jedinstvenom registru udruženja građana kod ovog suda kojim je promijenjeno lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje Lovačkog udruženja “Uzlomac” Kotor Varoš. Tim rješenjem suda, kako je navedeno u dopisu, u sudski registar je kao lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje Lovačkog udruženja “Uzlomac” upisan tadašnji predsjednik udruženja Žarko Tešić.

– Sud je 23. novembra zaprimio zahtjev za upis promjena, izmjene i dopune Statuta i promjenu lica ovlaštenog za zastupanje i predstavljanje, a te kako dokumentacija za upis promjena u sudski registar nije bila potpuna sud po istom još nije postupio – navedeno je dopisu Osnovnog suda Banjaluka.

Time su potvrđene tvrdnje novoizabranog predsjednika Lovačkog udruženja “Uzlomac°Milana Vasiljevića da je Glamočak 13 godina nelegalno vodio i zastupao udruženje.

Vasiljević je rekao da je Upravni odbor zakazao Skupštinu udruženja kako bi i ona razmotrila novonastalu situaciju i korake koje će preduzeti da bi novo rukovodstvo konačno u punom kapacitetu preuzelo mandat.

Glamočak odbija da obavi primopredaju dužnosti tvrdeći da je Skupština udruženja na kojoj je razriješen dužnosti i imenovano novo rukovodstvo na čelu sa Vasiljevićem bila nelegalna.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*