Stojanovićeva imenovana za načelnika, produžen mandat Pejakoviću

Skupština opštine Kotor Varoš imenovala je danas Draganu Stojanović za načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije, dok je Draganu Pejakoviću produžen mandat vršio a dužnosti direktora Centra za socijalni rad.

Stojanovićeva je do sada bila vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije, a imenovana je u puni mandat nakon sprovedene konkursne procedure.

Odlukom odbornika za asfaltiranje i održavanje lokalnih puteva na području kotorvaroške opštine biće utrošeno 145.000 KM prikupljenih od naknade na osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2019. godini. 

To je predviđeno usvojenim izmjenama godišnjeg plana utroška namjenskih sredstava od naknade na osnovu prodaje šumskih drvnih sortimenata u 2019. godini. Predviđeno je da asfaltiranje i održavanje lokalnih puteva bude obavljeno u saradnji sa Šumskim gazdinstvom “Vrbanja”.

Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš su usvojili i izvještaj o radu načelnika i Opštinske uprave za 2018. godinu. Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je u izvještaju istakao niz projekata koji su realizovani u prošloj i aktivnosti koje su planirane u tekućoj godini.

Prihvaćeni su i izvještaji o izvršenju budžeta za prvo polugodište ove godine, te o radu vrtića “Larisa Šugić” i Službe civilne zaštite za prošlu godinu.

Odbornici su donijeli odluke o načinu i uslovima javne prodaje putem licitacije parcele u Šipragama i o usvajanju izmjene Regulacionog plana “Kamena kuća”.

Jednoglasno su usvojeni plan odvoza i odlaganja otpada i godišnji program rada predškolske ustanove za radnu 2019/20 godinu.

Na inicijativu Policijske stanice Kotor Varoš usvojena je odluka o osnivanju foruma za bezbjednost, kojom se utvrđuju njegovi ciljevi, zadaci, nadležnosti, prava i obaveze. Donesen je i zaključak o pokretanju postupka za osnivanje teritorijalne vatrogasne jedinice Kotor Varoš.

Usvojene su informacije o sprovođenju odluke o komunalnom redu, izvršenom upisu učenika za ovu školsku godinu, stipendiranju studenata, poslovanju privrednih subjekata, realizovanoj proljetnoj sjetvi i o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Kotor Varoš za prošlu godinu.

Potrebnu većinu glasova nije dobila informacija o stanju u oblasti zapošljavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*