Štednja na kotorvaroški način, ukinute naknade od 25, ostale od 1.000 KM

Odluka o ukidanju naknada članovima stalnih i povremenih radnih tijela Skupštine opštine Kotor Varoš koja je donesena na posljednjoj sjednici kotorvaroškog parlamenta predstavlja bacanje prašine u oči javnosti jer se ne odnosi na komisije u kojima su naknade najviše, istakli su u Opštinskom odboru SNSD-a Kotor Varoš.

U SNSD-u navode da su njihovi odbornici i na sjednici Skupštine opštine upozorili da odlukom o visini naknade za rad stalnih i privremenih radnih tijela Skupštine opštine neće biti ukinute naknade predsjednicima Komisije za društveni nadzor, zaštitu ljudskih prava, predstavke i pritužbe građana, Komisije za izbor i imenovanje i Komisije za privredu, budžet i finansije čija su mjesečna primanja u neto iznosu 1.000 KM.

– Odluka koja je usvojena na prijedlog načelnika opštine Kotor Varoš svela se na ukidanje naknada članovima komisija koji rade u opštinskoj upravi. Na taj način je priča o velikim uštedama svedena na ukidanje naknada koje iznose 25, dok će istovremeno biti nastavljena isplata po 1.000 KM predsjednicima tri komisije. Niti tu ima velike uštede, niti iskrene namjere da ova oblast bude uređena – istakli su u SNSD-u.

Odlukom koju je usvojila Skupština opštine predviđeno je i da će naknadu od 25 KM po zasjedanju komisija primati njihovi spoljni članovi, odnosno oni koji nisu zaposleni u opštinskoj upravi.

Poslovnikom o radu Skupštine opštine Kotor Varoš definisano je da osim pomenute tri komisije čiji predsjednici imaju najveća primanja kao stalna skupštinska tijela djeluju i Komisija za propise, statutarna pitanja i poslovnik, Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa opštinama i gradovima, Komisija za nagrade i priznanja, Komisija za vjerska pitanja, nacionalne manjine i ravnopravnost polova, Komisija za pitanja mladih, sport i kulturu, Komisija za prodaju gradskog građevinskog zemljišta putem konkursa, Komisija za boračka pitanja i Mandatsko-imunitetska komisija. Stalna tijela su i Nadzorni odbor, Etički odbor i Savjet za opštu bezbjednost i bezbjednost saobraćaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*