Stanove dobila tri ratna vojna invalida u Kotor Varošu

Tri porodice ratnih vojnih invalida iz Kotor Varoša dobile su danas ključeve stanova, koje su im uručili ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović i načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Stanove su dobili  ratni vojni invalidi četvrte kategorije Stjepan Trifković, Niko Marić i Miodrag Šemić. Oni su se nalazili na konačnoj rang-listi za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida utvrđenoj 2010. godine.

Stambena zgrada sa pet stanova za potrebe smještaja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida sa statusom od prve do četvrte kategorije izgrađena je zajedničkim učešćem Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS i opštine Kotor Varoš. Izgradnja stambenog objekta počela je 2014. godine, a izvođač radova bilo je preduzeće “Gratod” Banjaluka.

Šemić je rekao da mu mnogo znači to što je riješio stambeno pitanje i zahvalio Ministarstvu i opštini Kotor Varoš.

Savanović je istakao da je program zbrinjavanja ovih kategorija stanovništva vrlo human i uspješan, jer je kroz njega u RS zbrinuto 8.220 korisnika.

– Danas sam istovremeno i tužan i srećan. Tužan, jer korisnici ovih stanova nose ranu i teškoću iz posljednjeg rata, a srećan što su riješili stambeno pitanje za svoje porodice – rekao je Savanović i dodao da će ministarstvo nastaviti da radi na zbrinjavanju preostalih korisnika koji se nisu prijavili 2007. godine za rješavanje stambenog pitanja.

Sakan je naglasio da je u izgradnju stambenog objekta uloženo 186.000 KM i da je opština snosila troškove zemljišta, infrastrukture i građevinske dozvole u iznosu od 37.000 maraka.

– Ovo jedan od načina kojim opština Kotor Varoš u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite RS pokušava da pokaže svoj odnos poštovanja i vječne zahvalnosti ovim porodicama – poručio je Sakan.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*