Štab za vanredne situacije podnosi krivične prijave protiv čelnika „Mehaničkih konstrukcija“

Opštinski Štab za vanredne situacije Kotror Varoš donio je na današnjoj hitnoj sjednici odluku da protiv odgovornih osoba iz kotorvaroškog preduzeća “Mehaničke konstrukcije” bude podnesena krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

Štab je donio odluku i da Policijska stanica Kotor Varoš izvrši provjeru navoda i saznanja iznesenih na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije u vezi sa preduzećem “Mehaničke konstrukcije” za čijeg je radnika juče potvrđeno da je pozitivan na virus korona.

Na sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije konstatovano je da je lice zaraženo virusom korona izjavilo radnicima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš da je bilo u kontaktu sa svim zaposlenim u navedenom preduzeću. Na osnovu njegove izjave Higijensko-epidemioiloška služba Doma zdravlja je zatražila u petak usmenim putem podatke o svim zaposlenima u preduzeću “Mehaničke konstrukcije” kako bi im bila izrečena mjera kućne izolacije.

Na sjednici Štaba za vanredne situacije je navedeno da je poslije odbijanja saradnje danas upućen i pismeni dopis „Mehaničkim konstrukcijama“ u ime Štaba i Doma zdravlja da dostave tražene podatke kako bi zdravstveno – sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali da su dostavili nepotpune podatke i dalje odbijajući saradnju.

– Iz preduzeća “Mehaničke konstrukcije” su odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost radnike ovog preduzeća i građane opštine Kotor Varoš u pogledu daljeg širenja virusa korona – navedeno je u saopštenju opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Štab je pozvao zaposlene u preduzeću “Mehaničke konstrukcije” i druga lica koja su radila u proteklih 14 dana u navedenoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja putem telefona na broj 051 785 506 (radnim danom do 15.00 časova) i na broj 051 785 704 (popodne i vikendom).

Opštinski Štab za vanredne situacije je imenovao tim koji će u roku od 24 časa identifikovati sva lica kojima će zdravstveno-sanitarni inspektor izdati rješenja o kućnoj izolaciji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*