Srednjoškolski centar proslavio slavu, profesor Ramičić ispraćen u penziju

Srednjoškolski centar “Nikola Tesla” Kotor Varoš proslavio je danas školsku slavu Svetog Savu, a osim vjerskog obreda održan je i kulturno-umjetnički program.

Učenici su u programu izveli recital, pozorišni komad i besjede o životu i radu prvog srpskog arhiepiskopa i prosvjetitelja Svetog Save.

Direktor Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” Danijela Kostić rekla je da je školska slava – Sveti Sava značajan datum za sve škole.

– Trebalo bi da ohrabrimo i podstaknemo profesore da im Sveti Sava bude uzor kako bi naši đaci pokazali svoj puni potencijal, onako kako je to radio Sveti Sava – brinući za svoju otadžbinu i čuvajući ono što je krvlju stečeno u RS – istakla je Kostićeva.

Nakon priredbe u školskom restoranu je priređen slavski ručak kojem su osim zaposlenih u ovoj ustanovi prisustvovali i gosti iz javnog i privrednog života Kotor Varoša.

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić besjedio je o sreći, navodeći da narod koji ponosno gleda u svoju prošlost i na taj način živi sadašnjost, spokojan čeka i budućnost.

– Sveti Sava je otkrio svoju sreću u služenju narodu, iako je na dvoru mogao imati prijesto, stoga ga na ovaj način i slavimo i pominjemo kao zaštitnika svih nas – rekao je Narić.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je iz Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” izašlo mnogo đaka koji su postali ugledni u društvu.

– I ja sam bio učenik ove škole i zaista mi je čast biti danas ovdje – rekao je Sakan i uputio slavsku čestitku učenicima i zaposlenima.

Kostićeva se uz simboličan poklon zahvalila na svemu što je učinio za ovu školu profesoru fizičkog vaspitanja Faruku Ramičiću koji je na početku ove školske godine otišao u penziju. Poklonila mu je simbolično košarkašku loptu sa potpisima njegovih dojučerašnjih radnih kolega.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*