Sreća, zagrljaji i suze radosnice dočekali Vanju

Sreća, zagrljaji i suze radosnice zamjenile su večeras u Maslovarama mjesece brige i strepnje za Vanju Pejakovića.

Heroj sa kojim su se zajedno borili italijanski ljekari i humani Kotorvarošani stigao je u Maslovare poslije oporavka od teške povrede kičme koju je doživio prošle godine na ekskurziji. Sreću sa njim podijelili su rodbina, komšije, prijatelji, školski i klupski drugovi koji su satima nestrpljivo čekali kada će se pojaviti.

Na vratima kafića “Dionis” nalazio se broj 13, mnogi ga preziru, ali Vanji je srećan. Nosi ga na košarkaškom dresu, a sada će ga pamtiti i po povratku u svoje Maslovare.

– Samo čekam da ga poljubim – kazao je Vanjin brat Stefan dok je s nestrpljenjem iščekivao kada će se pojaviti.

Djed Ratko Pejaković, učitelj u penziji, kaže da mu je ovo najsrećniji dan u životu.

– Danas niko nije srećniji od mene. Poslije osam mjeseci duge borbe vraća se moj Vanja. Večeras ćemo da slavimo – kaže uzbuđeni Ratko.

Desna ruka porodici Pejaković u najtežim danima njihovih života bio je kum Dalibor Jovanović. Poslije dana provedenih uz Vanju u Italiji došao je da zajedno podijele i radost.

– Nije mogao dan proći da se nismo čuli od kada sam se vratio u Maslovare iz Italije. Dok sam bio tamo bilo mi je lakše, ali kada sam vidio da ostaje u sigurnim rukama bilo mi je srce na mjestu. Hvala ljekarima koji su iz dana u dan davali sve od sebe. Vanja je pobjednik i znao sam da će i sada pobijediti. Biće on opet onaj stari – rekao je Jovanović.

“Dionis” je bio tijesan da primi sve koji su željeli da vide Vanju i da mu požele dobrodošlicu. U Maslovare je stigao i profesor banjalučke Srednje poljoprivredne škole Ljubiša Rokić, koji je bio sa đacima u Italiji kada se dogodila nesreća.

– Došao sam sa većinom učenika iz Vanjinog razreda da ga dočekamo i podržimo da nastavi da se bori i da pobijedi povredu koja ga je zadesila. Svi drugari su ga cijelo vrijeme podržavali, a snaga koju je naš Vanja pokazao zaslužuje respekt – istakao je Rokić.

Kao što su cijelo vrijeme bili mislima i humanim djelima uz Vanju, košarkaši Mladosti su i večeras bili uz njega. Prvo iznenađenje priredili su mu porukom na bilbordu na ulazu u Kotor Varoš “Dobrodošao kući Vanja, tvoj KK Mladost”. Ista poruka bila je ispisana i na torti sa kojom su ga čekali u Maslovarama.

– Došli smo da mu poželimo dobrodošlicu kući. Nismo ni sumnjali u njega, jer je on uvijek bio pobjednik i na košarkaškom terenu i van njega. Ponosni smo na našeg Vanju – govorili su košarkaši jednim glasom.

Sa zvučnika su dopirali stihovi pjesme “Igraj i pobijedi, ponosno se vrati…” Vanja se vratio kao pobjednik.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*