Sprovedena akcija čišćenja i uređenja Kotor Varoša

Opštinska uprava Kotor Varoš organizovala je danas akciju čišćenja i uređenja grada u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.

Akciji su se odazvali zaposleni u lokalnoj samoupravi, opštinskim javnim preduzećima i ustanovama, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih škola.

Radnici lokalne samouprave očistili su uži centar grada, gradski trg, prostor oko spomen-kosturnice borcima Narodnooslobodilačkog rata i spomen-obilježja palim borcima Vojske RS.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da ovom akcijom podižu svijest građana o značaju čuvanja životne sredine.

– Cilj akcije je ostvaren, jer je prikupljena veća količina krupnog otpada, starih stvari i drugog otpada koji je ugrožavao životnu sredinu – istakao je Sakan.

Naredne sedmice biće organizovana akcija sađenja cvijeća na javnim površinama, u kojoj će učestvovati članovi ekološkog pokreta “Eko opstanak” i ekološke sekcije Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš.

Proljećnu akciju čišćenja i uređenja grada opštinska uprava organizovala je u saradnji sa Komunalnim preduzećem “Bobas” i pokretom “Eko opstanak”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*