Sportska dvorana dobija upotrebnu dozvolu, možda i grijanje

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je danas da će sportska dvorana u okviru Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” krajem aprila dobiti upotrebnu dozvolu.

– U toku je izrada projekta izvedenog stanja i elaborata o kvalitetu izvedenih radova, nakon čega će uslijediti tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole. Za ovu namjenu iz opštinskog budžeta izdvojeno je blizu 15.000 KM – istakao je Sakan na sjednici Privrednog savjeta opštine Kotor Varoš na kojoj je članove ovog tijela informisao o projektima i aktivnostima koji su realizovani u protekla tri mjeseca.

Sakan je najavio da će u okviru plana kapitalnih investicija biti razmotrena mogućnost rješavanja problema grijanja u sportskoj dvorani, koju već godinama koriste svi kotorvaroški klubovi.

Na sjednici Privrednog savjeta je istaknuto da je preduzeću “Putevi RS” upućen zahtjev za davanje saglasnosti za projektovanje i izgradnju autobuskog stajališta kod pilane EFM.

Navedeno je da je u toku i izrada Regulacionog plana kako bi bio riješen problem saobraćajne infrastrukture, parkinga i trotoara u u Knez Mihajlovoj ulici koja gravitira prema fabrici obuće “Dermal”.

Na inicijativu rukovodstva Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” opštinskim odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove biće dat nalog da izvrše predmjer i predračun radova neophoidnih za uređenje radionice za praktičnu nastavu, koja se nalazi iza zgrade Radničkog univerziteta. U sklopu tog projekta biće razmotrena i mogućnost da dio radionice bude izdat zainteresovanim preduzećžima za otvaranje pogona u mašinskoj struci.

Sakan je informisao Privredni savjet da izgradnja trase vodovoda prema Zabrđu teče predviđenom dinamikom i da se očekuje da će problem neadekvatnog snabdijevanja vodom za piće biti riješen u prvoj polovini naredne godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*