“Sportek” za kampanju donirao SNSD-u 20.000, a SDS-u i PDP-u duplo manje

Za lokalne izbore najviše novca političkim partijama dala je tvornica obuće “Sportek” iz Kotor Varoša, iako ostaje otvorena realna mogućnost da drugi stranački donatori nisu bili transparentni i novac prebacivali legalno putem računa.
SNSD je dobio 20.000 KM od “Sporteka”, koji nema nikakvu poslovnu vezu sa opštinom jer cijelu proizvodju plasiraju na inostrano tržište, a SDS-u i PDP-u je uplaćeno po 10.000 maraka.
U kotorvaroškom SDS-u kažu da sa “Sportekom” imaju dugogodišnju saradnju, ali su ipak iznenađeni što je suparnički SNSD dobio duplo više.
– Ni ja to nisam znao dok nisu objavljeni podaci, ali oni su rekli da će pomoći izbornu kampanju svih političkih opcija. U kontinuitetu sarađuju sa svim političkim opcijama i lokalnom vlasti bez obzira koja je politička opcija – rekao je predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Nedeljko Glamočak.
Osim ove firme gotovo ni jedna nije dala veće pare za izbornu kampanju, a najviše uglavnom budžetskog novca pred izbore potrošili su SNSD i SDS i jedini su prebacili milion maraka. Po zakonu, partijama je zabranjeno da primaju donacije od firmi koje imaju bilo kakav sklopljen posao sa državom, ali iz nevladinog sektora više puta su upozorili da stranke kriju svoje stvarne finansijere. (ATV)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*