“Sportek” uz preduzete mjere želi da očuva zdravlje radnika i radna mjesta

Direktor Tvornice obuće „Sportek” Kotor Varoš Federico Zecchetto izjavio je da se u proizvodnim pogonima i drugim objektima u okviru fabrike od početka epidemije virusa korona poštuju preporuke Svjetske zdravstvene organizacije, republičkog i opštinskog štaba za vanredne situacije, te da do sada nije bilo slučajeva prenosa bolesti unutar preduzeća.

Prema njegovim riječima, u “Sporteku” je i danas na snazi niz preventivnih mjera kako bi zaštitili zaposlene od virusa korona.

– Termalne kamere za mjerenje temperature tijela su postavljene u sve hale i konstantno se prati da li neko od zaposlenih ima povišenu temperaturu. Ulaz i izlaz iz hala suo dvojeni kako ne bi došlo do stvaranja gužve, a tokom rada radnici drže distance, sve vrijeme nose zaštitnu opremu i koriste dezinfekciona sredstva. Postavili smo i prozirne pregrade na mjestima gdje nije moguć fizički razmak između radnika, povećali smo broj autobusa koji prevoze radnike kako bi i tu bila manja opasnost od prenosa virusa i preduzeli niz drugih mjera. U restoranu smo takođe omogućili distancu tako što smo razdvojili stolove i omogućili da za jednim stolom sjedi jedna osoba. Svako veče nakon završene druge smjene sve hale se dezinfikuju da bi ujutru bile spremne za rad – rekao je Zecchetto za “Moj Kotor Varoš”.

On je dodao da je dio radnika trenutno kod kuće zbog mjera fizičke distance jer na nekim mjestima nije bilo moguće postaviti fizičke pregrade. Osim toga jedan dio proizvodnje ne radimo u punom kapacitetu zbog trenutnog smanjenja narudžbi od strane jednog klijenta, ali se u “Sporteka” nadaju da će i u ovom dijelu proizvodnje situacija brzo da se stabilizuje.

– Ono što je važno istaći je da bez obzira na sve radna mjesta nisu ugrožena. Poslovni ugovori koje smo potpisali prije početka sezone bili su na nivou 2019. godine. Epidemija koja je zahvatila cijeli svijet nije ugrozila naše poslovanje, već smo u jednom momentu imali problema sa dobavljačima repromaterijala i taj period smo iskoristili tako što smo radnike poslali na godišnji odmor, a proizvodni proces prilagodili novim uslovima rada. Lično smatram da je veoma važno da se proizvodnja održi na istom nivou, ali u ovom momentu važnije je zdravlje ljudi i tome treba dati prednost u odnosu na interese “Sporteka”. Sigurni smo da će se proizvodnja veoma brzo vratiti na raniji nivo i da ćemo izaći iz ove situacije kao pobjednici – zaključio je Zecchetto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*