“Sportek” proširio proizvodnju u još jednu halu

Kompanija “Sportek” Kotor Varoš pokrenula je početkom ovog mjeseca novi proizvodni pogon “Sportek 9” u kojem je započela proizvodnju ekskluzivnog proizvoda za kompaniju “Nike”.

– Dugogodišnju saradnju sa kompanijom “Nike”, nastavili smo u proizvodnoj hali “Sportek 9” gdje se primjenjuje najnovija tehnologija, koju smo samostalno razvili sa našim inžinjerima u Italiji – kaže za “Moj Kotor Varoš” direktor “Sporteka” Federico Zecchetto i dodaje da je proizvodnja u novoj hali jedan od velikih projekata kompanije “Sportek” i da već imaju isplaniranu proizvodnju kopačke u njoj u narednih pet godina.

Zechetto ističe da se inovativna tehnologija primjenjuje samo u Kotor Varošu, a da se proizvedene kopačke iz ove fabrike distribuiraju širom svijeta. Vrijednost “Sportekove” investicije u ovu tehnologiju, proizvodnu halu i mašine iznosi više od tri miliona evra.

– Sredstva koja smo investirali u ovaj proizvodni pogon garantuju uspješnost i dugoročnost projekta, jer smo kompletan posao unaprijed dogovorili s našim poslovnim partnerima u kompaniji “Nike”. Naš cilj je proizvodnja 2.000 pari dnevno i to ćemo postići angažovanjem postojećih i upošljavanjem novih radnika – istakao je Zecchetto.

“Sportek” je početkom ove godine podigao prosječni lični dohodak svojim zaposlenima i isplaćuje najviše zarade i dodatne naknade i bonuse u BiH kada je riječ o kožarsko – tekstilnoj industriji.

Zapošljavanjem novih radnika ovaj kotorvaroški gigant će do kraja godine imati više od 2.200 radnika, što će ga još više podići na ljestvici najvećih poslodavaca u BiH.

Investicija koja je završena nije posljednja, jer menadžment fabrike ima u planu modernizaciju postrojenja, prijem novih radnika, ali i povećanje plata zaposlenih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*