“Sportek”, “Fagus” i “Dermal” planiraju zapošljavanje i milionske investicije

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan upriličio je danas novogodišnji prijem za preduzetnike, direktore javnih ustanova i preduzeća, te predstavnike udruženja građana.

Sakan je posebno zahvalio privrednicima koji su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate i doprinijeli smanjenju nezaposlenosti.

– Uprkos teškom vremenu, kotorvaroški privrednici uspijevaju pozitivno poslovati. I ove godine je nastavljen trend zapoljšavanja i sve manje je ljudi koji traže posao na Birou za zapošljavanje – rekao je Sakan.

Direktor Fabrike obuće “Sportek” Miroslav Petrešin istakao je veoma dobru saradnju sa opštinom, najavivši nove investicije u 2017. godini.

– Uložićemo između sedam i deset miliona evra u nove pogone i izgradnju centrale za solarnu energiju, tako da ćemo krajem iduće godine dostići broj od 2.500 zaposlenih radnika – rekao je Petrešin.

Vlasnik kompanije “Fagus” Miroslav Malijević izrazio je zadovoljstvo konstantnim zapošljavanjem, a i on je najavio nastavak investicija.

– Naše investicije u iznosu od pet miliona evra su vezane za izgradnju nove fabrike peleta i elektrane na biomasu – rekao je Malijević i dodao da je neophodno ubrzati modernizaciju regionalnog puta prema Kneževu.

Direktor Fabrike obuće “Dermal” Radenko Bubić najavio je proširenje proizvodnih kapaciteta i nova zapošljavanja u 2017. godini.

– Problem u realizaciji tih planova predstavlja nam nedostatak radne snage u Kotor Varošu – rekao je Bubić.

Zaključak privrednika i predstavnika javnih preduzeća je da je neophodno u što skorije vrijeme riješiti problem izbjegličkog naselja i uvesti video-nadzor na određenim lokacijama u gradu.

sakan-privrednici1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*