„Sportek“ donirao Domu zdravlja zaštitna odijela

Tvornica obuće „Sportek“ iz Kotor Varoša donirala je danas kotorvaroškom Domu zdravlja „Sveti Pantelejmon“ 100 kompleta zaštitnih odijela koja će medicinarima biti od velike koristi u borbi sa virusom korona.

Direktor Doma zdravlja „Sveti Pantelejmon“ Vladimir Bibić zahvalio je u ime cijelog kolektiva „Sporteku“ na donaciji i korektnoj saradnji koja traje već duže vrijeme.

– Odijela su uz maske i rukavice trenutno najneophodnija medicinskom kadru, jer su jednokratna i mnogo ih trošimo. Neophodna su da bi se ljekari i medicinski radnici sačuvali od zaraze i da bismo spriječili da virus uđe u zdravstveni sistem što bi dovelo do kolapsa i ne bi imao ko da liječi građane – istakao je Bibić.

On je još jednom pozvao građane na oprez, navodeći da procjene epidemiologa govore da će naredni dani biti moćda i najteći do sada, te da čuvaju sebe, svoje najbliđe i medicinske radnike.

– Pozivam sugrađane da slušaju i poštuju upute nadležnih organa, te da daju tačne informacije zdravstvenim radnicima. Savjetujem im da se javljaju telefonom, a da dolaze u Dom zdravlja samo kada je to neophodno. I u tim slučajevima obavezno je da se prvo jave na ulazu u zgradu kako bi dobili uputstva – pojasnio je Bibić.

„Sportek“ je donacijom pokazao društvenu odgovornost, iako se i ovo preduzeće suočava sa posljedicama virusa korona pa je zbog otežanog poslovanja sa matičnom Italijom bilo prinuđeno da privremeno prekine proizvodnju.

Ovo nije prvi put da „Sportek“ pomaže Domu zdravlja s obzirom da je krajem 2018. godine donirao novi ultrazvučni aparat vrijedan 72.000 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*