Spomenik poginulim borcima u Maslovarama zbog nemara zarasta u travu

Spomenik poginulim borcima Vojske RS u Maslovarama obrastao je u travu, zastava RS koja se nalazi iznad njega prestala je da se vijori, pocijepana je i izblijedjela što je izazvalo ogorčenje mještana ove kotorvaroške mjesne zajednice.

Grupa mještana Maslovara navela je u pismo dostavljenom na adresu poertala „Moj Kotor Varoš“ da su razočarani odnosom prema ljudima koji su svoje živote ugradili u temelje RS i slobode srpskog naroda.

– Žalosno je da spomenik na kojem su ispisana imena 47 poginulih boraca Vojske RS zarasta u travu i korov. O odnosu prema njima najbolje govori oronula zastava iznad spomenika. U kakvom je stanju bolje bi bilo da je i nema kako ne bi skrnavila želju da herojima u čiju čast je podignut spomenik tim činom bude odat vječni pomen – navedeno je u pismu.

Grupa mještana Maslovara ističe da je manje važno ko je zakazao u održavanju spomenika koji se nalazi na javnoj površini od poruke koju takav prizor šalje svakome ko prođe pored njega.

– Ne možemo ni zamisliti kakav bol u majkama, očevima, djeci i rodbini naših heroja budi ovakva slika. Nadamo se da će ovaj neviđeni nemar biti ispravljen i da će spomenik poginulim borcima zasijati kao što sija sloboda za koju su dali živote – naveli su mještani Maslovara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*