Spektakl u Maslovarama, glavni pehar putuje u Sloveniju

Dragan Stojković iz Kranja pobjednik je šestog izdanja “Džipijada” u Maslovarama kod Kotor Varoša. 

On je u kategoriji džipova trijumfovao za volanom “suzukija” sa samo sekundom prednosti ispred Dragana Radića iz Teslića, dok je treće mjesto zauzeo Gojko Jović iz Kranja.

U kategoriji kvadova najbrži je bio Stefan Kovačević iz Teslića, drugo mjesto pripalo je Saši Grujić iz Banjaluke, a treći je kroz cilj prošao Rajko Bebić iz Teslića. 

U konkurenciji motocikala krosera nastupio je samo Igorovski Blagojević. 

Na izuzetno zahtjevnoj i atraktivnoj stazi na obroncima planine Borja vještinu su, osim prekaljenih vozača, pokazali i najmlađi i potvrdili da ovaj sport u Maslovarama ima budućnost. 

Organizatori su nagradili i najmlađe vozače, a priznanja su u kategoriji kvadova pripala Davidu Kovačeviću, koji je sa 11 godina najmlađi učesnik “Džipijade”, te Vanji Kršiću. Nagrađen je i Sanjin Božičković koji je sa samo 12 godina pokazao vrhunsko vozačko umijeće za volanom džipa. Posebno priznanje dodijeljeno je Đorđini Bogosavac iz Srpca, koja je bila jedina dama za volanom džipa.

Priznanja su dodijeljena i džip klubovima “Škrebin kamen” iz Teslića i “Žabac” iz Srpca, te ekipi iz Kranja.

Najuspješnijim vozačima dodijeljeni su pehari, diplome i vrijedne nagrade među kojima su bili i razni aranžmani u hotelu “Hajdučke vode”. 

“Džipijada” je bila istinski spektakl i ljubiteljima adrenalinske vožnje ponudila je sve što krasi ovaj sport.

Zadovoljstvo nije krio ni predsjednik organizatora Auto-moto kluba “Borja Borci” i Lovačkog udruženja “Jelovka” iz Maslovara Slobodan Župljanin koji je istakao da je ovogodišnja “Džipijada” u svakom smislu pomjerila granice.

– Ovo je najbolja “Džipijada” do sada. Po broju učesnika nadmašeni su dosadašnji rekordi, a i događaji na stazi nikada nisu bili interesantniji. Ove godine nam je posebna radost što su sa nama po prvi put prijatelji iz Slovenije. Nadam se da ćemo se i narednih godina ovdje sretati i da ćemo svake godine praviti po jedan korak naprijed. Hvala gledaocima i svima koji su pomogli organizaciju – rekao je Župljanin.

Organizatori “Džipijade” su sinoć priredili zabavu dobrodošlice, a nakon trke i ručak za takmičare i goste i još jednom demonstrirali vrhunsku organizaciju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*