SP: Sakan na djelu pokazao dvoličnost

Opštinski odbor SP-a Kotor Varoš saopštio je da je načelnik opštine Kotor Varoš i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Zdenko Sakan upoznat sa stavovima socijalista i da SP i SNSD već duže vrijeme vode razgovore sa svim političkim partijama o promjeni skupštinske većine, a da se Sakanova dvoličnost pokazala i u posljednjem pozivu SNSD-u da uđe u lokalnu vlast.

U SP-u ističu da je Sakan veoma dobro upoznat sa stavovima njihovih odbornika koji ne dolaze na sjednice Skupštine opštine Kotor Varoš već skoro godinu, kao ni odbornici SNSD-a, Ujedinjene Srpske i hrvatske koalicije predvođene HDZ-om BiH.

– Takođe je upoznat da su SP i SNSD već dva mjeseca u aktivnim razgovorima sa svim polotičkim partijama u Kotor Varošu u vezi sa promjenom skupštinske većine koja bi predstavljala implementaciju oktobarske izborne volje većine građana Kotor Varoša. Samim tim, Sakanova posljednja izjava medijima dobija drugu dimenziju i govori o njemu lično. Njegova dvoličnost se pokazala i u pozivu SNSD-u da uđe u lokalnu vlast za šta se mi u stvari i zalažemo – poručili su socijalisti.

U SP-u dodaju da je smjenom njihovog kadra iz Upravnog odbora Agencije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš, profesora Sergeja Molčanova i diplomiranog ekonomiste Dragane Rusmir, te imenovanjem ljudi sa srednjom stručnom spremom umjesto njih, lokalna većina najbolje pokazala koliko poštuje građane Kotor Varoša.

– Ovim ne želimo da omalovažimo ljudski karakter novoimenovanih, već smatramo da upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem treba da bude povjereno stručnim osobama iz branše – navedeno je u saopštenju iz SP-a.

Reagujući na poziv predsjednika Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš Predraga Tešića odbornicima u Skupštini opštine Kotor Varoš za promjenu skupštinske većine, Sakan je istakao da socijalisti više nisu dio vladajućeg bloka i da će biti upućen poziv SNSD-u za pregovore o ulasku u vlast.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Kotor Varoš Goran Kušljić rekao je da podržava Tešićevu inicijativu za promjenu skupštinske većine i da su opredijeljeni za saradnju unutar koalicije SNSD-DNS-SP, ali i da je bilo razgovora sa pojedincima iz vlasti o promjeni skupštinske većine jer su i oni nezadovoljni trenutnim stanjem u opštini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*