Sofijino stanje pogoršano, Kotor Varoš nastavlja bitku za njen život

Kotor Varoš nastavlja bitku za život trogodišnje Sofije Mićević čije se stanje pogoršalo i zbog čega je neophodno što prije prikupiti novac kako bi otputovala na spasonosno liječenje u SAD.

Caffe bar “Music” danas će sa svojim gostima prikupljati pomoć i svaka popijena kafa biće plaćena ubacivanjem novca u kutiju za sakupljanje novca za Sofiju.

“Akord za Sofiju” naziv je humanitarne svirke koja će 1. aprila biti organizovana u Caffe “Gallery” u Kotor Varošu. Svirka počinje u 20 časova i otvorena je za sve muzičare velikog srca, a sav prihod od ulaznica i prodaje pića biće uplaćen za Sofiju.

Novac za spas trogodišnje djevojčice, čija je majka iz Maslovara, biće prikupljan i na velikom humanitarnom koncertu, koji je zakazan za 9. april u sportskoj dvorani u Kotor Varošu sa početkom u 19 časova. Koncert organizuje Svetosavska omladinska zajednica, a učestvovaće grupe “Laste Vrbanje” i “Izvorni glas”, Dejan Dragičević, Vjeko Jošić, Dragan Predić, Nikola Damjanović, Dalibor Boškić, Goran Đukić, Nemanja Pejaković, Dajana Vuković, Neš Kostić, Rajko Sinkić, Dragomir Davidović i Saša Madžarić, a izvođače će pratiti Marko Đekanović i Slaviša Škrbo.

Zdravstveno stanje trogodišnje Sofije, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, naglo se pogoršalo proteklog vikenda zbog čega je potrebno što hitnije prikupiti novac za njeno liječenje u Americi. Sofija se nalazi u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta “Dr Vukan Ćupić” u Beogradu, a njen otac Vanja Mićević kaže da posljednji nalazi nisu dobri.

– Moja mala lavica u petak je cijelu noć povraćala i imala povišenu temperaturu, zbog čega su joj u subotu uradili dijagnostiku, koja je pokazala uvećanu jetru i slezenu. Ovi organi pritišću pluća koja jedva dišu i bore se za život – kaže Mićević.

Ne gubi nadu da će uz pomoć humanih ljudi njegova mezimica dobiti bitku sa opakom bolešću.

– Sofijin odlazak na liječenje u Ameriku zavisi od novca. Čim 270.000 dolara, koliko je potrebno za prvi dio liječenja, bude uplaćen na račun klinike u Baltimoru, dobijamo termin i krećemo – kazao je Mićević.

 

Svi koji žele pomoći Sofiji mogu to učiniti putem uplata na žiro-račune:

*Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

*Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SNJIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

*Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*