SNSD pokrenuo inicijativu da se svi odbornici odreknu po 100 KM za Sofiju

Klub odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Kotor Varoš podnio je inicijativu da se svi odbornici priključe akciji “Srcem za Sofiju” i odreknu se dijela odborničke naknade.

Inicijativa je potekla poslije molbe koju je Klubu odbornika SNSD-a uputila humanitarna organizacija “Budimo ljudi” da podrže akciju za prikupljanje novca za liječenje trogodišnje Sofije Mićević.

– Bez oklijevanja smo odlučili da podržimo akciju. Odbornici SNSD-a će se prvi odreći dijela naknade u iznosu od 100 KM, a odlučili smo da pokrenemo inicijativu da to učine i svi preostali odbornici u Skupštini opštine Kotor Varoš. Znam da kolege odbornici pomažu i na druge načine u drugim slučajevima, ali ovo je prilika da još jednom pokažemo humanost i da zajedno pomognemo u liječenju Sofije – rekao je za MKV predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Branko Ponorac.

Inicijativa je upućena predsjedniku Skupštine opštine Kotor Varoš Ibrahimu Paliću i sekretaru Snežani Jurić, a u SNSD-u se nadaju da će se naći na dnevnom redu već na prvoj narednoj sjednici.

Skupština opštine Kotor Varoš ima 27 odbornika, a njihova mjesečna naknada iznosi 450 KM.

Sofija boluje od leukemije i ovih dana dana treba da krene put SAD na liječenje za čiju prvu fazu je prikupljeno potrebnih 270.000 dolara. Velika svota novca potrebna je, međutim, i za nastavak liječenja zbog čega će biti produžena akcija “Srcem za Sofiju”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*