SNSD: Kotorvaroški DNS mora da odluči da li ide za Pavićem ili u avanturu sa Đurićem

Opštinski odbor SNSD-a Kotor Varoš saopštio je danas da je sa zadovoljstvom primio zaključke donesene na zajedničkoj sjednici predsjedništava SNSD-a i DNS-a održanoj prije dva dana na Mrakovici, navodeći da su oni potvrdili opravdanost njihovog čvrstog i stalnog zalaganja za opstanak republičke koalicije i u Kotor Varošu.

Jedan od zaključaka je da će u narednih 30 dana u svim lokalnim zajednicama u RS biti analizirani međusobni odnosi SNSD-a i DNS-a da bi bilo postignuto jedinstvo.

– Koaliciju stranaka sa republičkog nivoa u Kotor Varošu su ugrozili pojedinci poput Gorana Đurića iz DNS-a, a ne kompletne stranke. To nam poslije zaključaka koje je na Mrakovici donio vrh dvije partije daje nadu da će problemi biti prevaziđeni, a da će pojedinci koji su se upustili u lične političke avanture, aranžmane i trgovinu biti uklonjeni sa političke scene kao prepreka dosadašnjoj saradnji. Svima u SNSD-u i DNS-u je jasno da Đurić, koji je za razbijanje koalicije sa SNSD-om u Kotor Varošu nagrađen pozicijom opštinskog projekt menadžera na koju je imenovan nezakonito i bez ispunjenih uslova, zbog ličnog interesa podržava Savez za promjene. Opštinski odbor SNSD-a i pored Đurićevog izleta mimo politike i stavova vrha njegove stranke i javnog linča usmjerenog prema SNSD-u i njegovim funkcionerima sa njegovog portala “Glas Kotor Varoša” ostaje privržen saradnji sa DNS-om i SP-om kao partnerima u koaliciji na republičkom nivou – navedeno je u saopštenju kotorvaroškog SNSD-a.

Iz ove stranke su ponovo pozvali DNS i SP da izađu iz neprirodne koalicije sa Savezom za promjene i da u skladu sa stavom rukovodstva njihovih stranaka zajedno formiraju novu skupštinsku većinu koja će raditi u interesu građana Kotor Varoša.

– Očekujemo od predsjednice Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš, Daliborke Kerezović, da uzme u obzir zaključke sastanka na Mrakovici i da se odluči na koju će stranu povesti stranku – putem koji trasira Marko Pavić ili u avanturu koju je osmislio Goran Đurić – istakao je SNSD.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izrazio je poslije sastanka na Mrakovici zadovoljstvo radom koalicije SNSD-DNS u posljednjih 20 godina.

– DNS i SNSD su se pokazali kao stabilni koalicioni partneri. Djelovanje koje smo imali u posljednjih 20 godina je dobra garancija za rad u budućnosti, a sličan sastanak ćemo imati i sa SP-om – rekao je Dodik.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je tada da su SNSD i DNS u 20 godina koalicionog djelovanja imali stabilnu vlast i institucije, što je uticalo na razvoj RS.

– Ova koalicija djeluje 20 godina i željeli smo da iskažemo privrženost našem sadašnjem i budućem koalicionom djelovanju – naveo je Pavić.

Predsjedništva SNSD-a i DNS-a zaključila su da je cilj koalicije apsolutna pobjeda na opštim izborima 2018. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*