SNSD i SP u koaliciji, Župljanin zajednički kandidat za načelnika

Predsjednici opštinskih odbora SNSD-a i SP-a Kotor Varoš Goran Kušljić i Predrag Tešić potpisali su danas koalicioni sporazum kojim je definisana saradnja ove dvije partije prije i poslije lokalnih izbora koji bi trebali biti održani ove godine, te podrška SNSD-a kandidaturi Slobodana Župljanina iz SP-a za načelnika opštine Kotor Varoš.

Kušljić je istakao da je Opštinski odbor SNSD-a sproveo široku raspravu u vezi sa kandidaturom za načelnika opštine u svim organima partije.

– Iako kao najjača partija uvijek možemo da predložimo kvalitetnog kandidata iz svojih redova, ovaj put smo odlučili da prihvatimo prijedlog naših koalicionih partnera i da podržimo Župljanina. Smatramo da će uz podršku partija koje će činiti našu koaliciju pobjeda biti zagarantovana – rekao je Kušljić.

On je podsjetio da je SNSD na republičkim izborima 2018. godine u Kotor Varošu imao najbolji rezultat sa 2.455 glasova.

Tešić je zahvalio SNSD-u na ukazanom povjerenju, navodeći da ovaj sporazum definiše novu eru političkih odnosa u Kotor Varošu za dugi niz godina.

– Naše vizije i projekti razvoja Kotor Varoša će moći biti realizovani uz finansijsku podršku republičkih i državnih institucija. Pobjeda lidera naših bratskih partija u Srbiji, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, daje nam mogućnost i da obećamo da Kotor Varoš nakon naše pobjede na lokalnim izborima neće biti jedina opština u RS koja nije dobila donaciju od Srbije – rekao je Tešić.

Koalicioni sporazum su ranije potpisali i SP i DNS koji će takođe podržati Župljanina u trci za kandidata za načelnika opštine. SNSD, SP i DNS će na taj način imati znatno bolju startnu poziciju u borbi za poziciju načelnika opštine jer su na prošlim lokalnim izborima nastupili razjedinjeni i imali samostalne kandidate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*