Snažna podrška Bubiću u Čelincu, “Dermal” razmatra otvaranje pogona

Direktor i vlasnik fabrike obuće “Dermal” iz Kotor Varoša Radenko Bubić dobio je snažnu podršku u Čelincu za svoju kandidaturu za poslanika u Narodnoj skupštini RS, a otkrio je da je spreman da na području ove opštine izgradi proizvodni pogon u kojem bi posao dobilo 100 radnika.

U pogonima “Dermala” u Kotor Varošu već radi 70 do 80 radnika iz Čelinca, a ukoliko se to pokaže izvodljivim proizvodnja bi mogla biti pokrenuta u Branešcima.

– Naši planovi podrazumijevaju nastavak širenja proizvodnih kapaciteta nakon što smo otvorili novi pogon u Kotor Varošu i započeli proizvodnju i u Kneževu. Obavićemo istraživanje s ciljem sagledavanja resursa u pogledu radne snage na području opštine Čelinac i ukoliko dobijemo pozitivan rezultat razmotirćemo otvaranje pogona – rekao je Bubić za “Moj Kotor Varoš”.

Ideja o otvaranju pogona objelodanjena je na predizbornoj tribini u Branešcima gdje su se predstavili kandidati SNSD-a za poslanike u Narodnoj skupštini RS iz Čelinca i Kotor Varoša.

Kandidat za poslanika, ugledni ljekar i direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić pozvao je Čelinčane da uz kandidate sa područja te opštine podrže i Bubića.

– Nikada nisam bio član partije i sve sam stvorio bez toga, nećkao sam se i sada, ali sam srećan što sam među ljudima koji se istinski bore za RS. Svima ćemo omogućiti da ovdje živimo i radimo jer nijedno mjesto na svijetu nije ljepše od naše RS. Svi kandidati su ljudi koji će biti odlični predstavnici naroda u institucijama. Imamo Bubića, koji je bio naš prijatelj još na fakultetu, a danas zapošljava 800 radnika. To je čovjek koji ne laže i on će nam pomoći da se ne iseljavamo. Spreman je da u pogonu u Branešcima zaposli 100 radnika – rekao je Đajić.

Podršku Bubiću dao je i dugogodišnji načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković, koji je pozvso sugrađane da 7. oktobra podrže čovjeka koji otvara radna mjesta.

– Čelinac na listi za Narodnu skupštinu RS ima četiri kandidata i ne zna se da li je bolji Vlado Gligorić, Zorica Kuzmanović-Vasilić, Zoran Aleksić ili Vlado Đajić. Čelinac osim njih treba da podrži i Radenka Bubića iz susjednog Kotor Varoša, koji u svojoj fabrici zapošljava i 70 do 80 Čelinčana – istakao je Zeljković.

1 Comment

  1. Bravo za mogućnost otvaranja pogona za proizvodnju u Branešcima. Ukoliko se bude na tome radilo imam ponudu za učešće u tom projektu pa mi se javite radi dogovora…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*