SLUČAJ SPECIJALCI: Presuda u ponedjeljak, Kuzmić kažnjen zbog ćutanja

Presuda trojici bivših pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladanu Maliću i Goranu Parašu iz Banjaluke i Aleksandru Popoviću iz Kotor Varoša, te suvlasniku auto-kuće “Kvatro” Banjaluka Olegu Bandi optuženima za pljačku oko 617.000 KM na autoputu Banjaluka – Gradiška biće izrečena u ponedjeljak.

Ponovljeni postupak u Okružnom sudu u Banjaluci završen je danas iznošenjem završnih riječi tužilaštva koje i odbrane. Tužilaštvo smatra da je dokazalo krivicu optuženih, dok je odbrana zatražila da oni budu oslobođeni krivice.

Četvorica optuženih su prvostepenom presudom Okružnbog suda osuđeni na ukupno 42 godine zatvora, ali je Vrhovni sud RS zbog propusta ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

Posljednjeg dana novog suđenja dešavanja u sudnici bila su veoma zanimljiva, jer se ponovo na stolici za svjedoke pojavio Danijel Kuzmić iz Kotor Varoša, koji je kao i nedavno odlučio da ponovo prećuti kompletno ročište. Kuzmić je ranije na osnovu sporazuma o priznanju krivice osuđen na tri godine zatvora i u prvostepenom postupku je svjedočio protiv optuženih. U ponovljenom je, međutim, u dva pojavljivanja u sudnici odlučio da ćuti pa mu je danas sudsko vijeće izreklo novčanu kaznu od 3.000 KM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*