SLUČAJ SPECIJALCI: Okružni sud u Banjaluci produžio pritvor, uprkos odluci Ustavnog suda BiH

Okružni sud u Banjaluci produžio je danas pritvor trojici bivših pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS i njihovom saučesniku, koje je ranije osudio na ukupno 40 godina zatvora zbog pljačke 616.548 KM.

Pritvor na osnovu ovog rješenja, koje je objavljeno na sajtu Okružnog suda, može trajati najduže devet mjeseci počev od 26. marta 2018. godine kada je izrečena prvostepena presuda.

Ustavni sud BiH ukinuo je nedavno rješenje na osnovu kojeg je četvorka pritvorena, ocijenivši da su prekršena njihova prava. Vrhovni sud RS, čije je rješenje stavljeno van snage, odlučio je potom da ovaj predmet vrati Okružnom sudu.

U ovom slučaju osuđeni su bivši specijalci Vladan Malić (36) i Goran Paraš (31) iz Banjaluke i Aleksandar Popović (33) iz Kotor Varoša na po deset i po godina, dok je njihov saučesnik Oleg Banda (34) iz Banjaluke dobio osam i po godina zatvora.

Četvorka je proglašena krivom da je 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka – Gradiška “audijem A6” presrela kolonu vozila agencije “Sektor sekjuriti” i pucajući iz pušaka od njih oteli novac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*