SLUČAJ SPECIJALCI: Odbrana ukazala na greške sa uviđaja poslije pljačke

Dokumentacija i fotografije načinjene tokom uviđaja poslije pljačke 617.000 KM Unikredit banke iz vozila agencije “Sektor sekjuriti” na autoputu Banjaluka – Gradiška sporni su dokazi za odbranu, jer se iz njih ne vide brojevi pronađenih čaura i kofera u kojima je bio opljačkani novac.

Na te nedostatke juče su u banjalučkom Okružnom sudu ispitujući svjedoke ukazali advokati Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević.
Zbog pomenute pljačke sudi se suspendovanim specijalcima MUP-a RS Vladanu Maliću i Goranu Parašu iz Banjaluke i Aleksandru Popoviću iz Kotor Varoša, te suvlasniku auto-kuće “Kvatro” Olegu Bandi iz Banjaluke. Oni su optuženi ds su pljačku počinili 22. septembra 2015. godine.

Na okolnosti uviđaja pljačke odbrana je juče saslušala zamjenika komandira Policijske stanice Obilićevo Momčila Marića i kriminalističkog tehničara Dražena Slijepčevića, koji su radili uviđaj. Ivanovićeva je tražila od Marića da joj objasni zašto u dokumentaciji nije naveo oznake 17 pronađenih čaura već je samo napisao da se radi o kalibru 7,62 milimetra. Marić joj je odgovorio da je taj kalibar opšte poznat i da se u čaure ne razumije. Kriminalistički tehničar Slijepčević potvrdio je da nisu slikane oznake sa dna čaura. Kazao je da nisu htjeli da ih diraju da ne bi ugrozili eventualne DNK i ostale tragove.

Direktor obezbjeđenja banaka i transporta novca u agenciji “Sektor sekjuriti” Bojan Jovović potvrdio je da je policiji dostavio snimke pljačke koje su snimile nadzorne kamere u opljačkanim vozilima.

Suđenje je obilježio i kraći verbalni sukob između Ivanovićeve i predsjednika Sudskog vijeća Olge Pantić zbog načina ispitivanja svjedoka. Sudija je upozorila da se svjedoci ne mogu pitati za sadržaj sačinjene uviđajne dokumentacije.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*