SLUČAJ SPECIJALCI: Odbrana Popovića i ostalih najavila obaranje optužnice sa 40 dokaza i 25 svjedoka

Republičko tužilaštvo završilo je izvođenje dokaza u ponovljenom suđenju četvorici optuženih za pljačku oko 617.000 KM na autoputu Banjaluka ­ Gradiška, a odbrana je za nastavak procesa predložila više od 40 dokaza i 25 svjedoka.

U ovom slučaju po treći put sudi se nekadašnjim pripadnicima Specijalne jedinice policije Vladanu Maliću i Goranu Parašu iz Banjaluke i Aleksandru Popoviću iz Kotor Varoša, te suvlasniku auto-kuće “Kvatro” Olegu Bandi iz Banjaluke.

Jadranka Ivanović koja brani Paraša, Malića i Bandu istakla je da će dokazima pokazati da je prikupljanje bioloških tragova i njihovo čuvanje i transportovanje rađeno nezakonito. Istakla je da je oružje, koje su prema optuženici koristili optuženi, prvo vještačio njihov poslodavac, odnosno MUP RS, što je protiv svih pravila.

Vrhovni sud RS ukinuo je dvije ranije presude banjalučkog Okružnog suda u ovom predmetu, a četvorka je posljednji put bila osuđena na ukupno 40 godina zatvora.

Optužnica ih tereti da su 22. septembra 2015. godine, na autoputu Banjaluka ­ Gradiška, napali i opljačkali kolonu vozila agencije “Sektor sekjuriti”, koja je u Zagreb prevozila novac Unikredit banke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*