SLUČAJ “SPECIJALCI” – Metlić: Sporne izjave svjedoka

Advokati trojice bivših pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS i suvlasnika auto-kuće “Kvatro” osuđenih za pljačku oko 617.000 KM na autoputu Banjaluka-Gradiška još nisu podnijeli žalbu na presudu Okružnog suda u Banjaluci, ali kažu da će to učiniti jer je i u ponovljenom procesu bilo mnogo propusta.

Bivši specijalci Vladan Malić i Goran Paraš iz Banjaluke i Aleksandar Popović iz Kotor Varoša, te suvlasnik auto-kuće “Kvatro” iz Banjaluke Oleg Banda osuđeni su nedavno na ukupno 40 godina zatvora.

Dok odbrana definiše zamjerke na presudu, Republičko javno tužilaštvo neće slati žalbu višoj instanci.

– Žaliću se. Žalba će se odnositi na povrede odredaba krivičnog postupka, nejednako tretiranje stranaka u postupku i cijenjenje izjava svjedoka – rekla je Aleksandra Metlić koja brani Popovića.

Žalbu najvljuje i Jasminka Jovišević koja sa Jadrankom Ivanović brani Malića, Paraša i Bandu.

– Presudu još nisam pročitala, ali žalba će biti predata vjerovatno naredni ponedjeljak- rekla je Joviševićeva.

Za pljačku izvedenu u septembru 2015. godine Malić, Paraš i Popović osuđeni su na po deset i po godina, dok je Banda dobio dvije godine manje, a sud im je naložio i da solidarno vrate 543.204 KM koliko nije pronađeno poslije pljačke.

U obnovljenom postupku su izrečene za po pola godine blaže kazne od onih na koje su ranije osuđeni u istom sudu, a koje je poništio Vrhovni sud RS.

U ovom slučlaju je ranije bivši radnik agencije “Sektor sekjuriti” Danijel Kuzmić iz Kotor Varoša osuđen na tri godine, a bivši specijalci Goran Janjuz iz Kozarske Dubice i Željko Inđić iz Bratunca na po šest mjeseci zatvora pošto su priznali krivicu. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*