SLUČAJ SPECIJALCI: Kušljić: Čuvao sam 198 novčanica po 50 evra, bilo mi je sumnjivo otkud novac Kuzmiću

Darko Kušljić, rođak osuđenog učesnika u pljački oko 616.000 KM na autoputi Banjaluka – Gradiška Danijela Kuzmića iz Kotor Varoša, izjavio je na suđenju četvorici optuženih za ovo krivično djelo da mu je tokom 2016. godine Kuzmić dao veću sumu novca na čuvanje.

– Radilo se o evrima koje su od mene oduzeli pripadnici tužilaštva. Bilo je 198 novčanica po 50 evra. Nisam znao odakle mu te pare i nije mi pričao o njima, ali mi je bilo sumnjivo – kazao je Kušljić koji je svjedočio na suđenju trojici bivših pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RS Vladanu Maliću i Goranu Parašu iz Banjaluke i Aleksandru Popoviću iz Kotor Varoša, te suvlasniku auto-kuće “Kvatro” Olegu Bandi iz Banjaluke.

Kuzmić je ranije priznao krivicu i na osnovu sporazuma sa tužilaštvom osuđen je na tri godine zatvora. U zamjenu za blažu kaznu on je svjediočio protiv optuženih i potvrdio da im je dao informacije o transportu novca koji je obavljala agencija “Sektor sekjuriti” u kojoj je tada radio.

Osim Kušljića u sudnici se pojavio i otac bivšeg specijalca Gorana Janjuza iz Kozarske Dubice koji je ranije, takođe na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, priznao krivicu i osuđen na pola godine zatvora.

– Ne znam ništa o pljački i slabo se bilo čega sjećam, supruga mi je umrla i još mi je sin ostao, a sada moram svjedočiti protiv njega – rekao je kroz plač Milan Janjuz.

Poslije njegovih riječi i plača, advokat trojice optuženih Jadranka Ivanović istakla je da on po zakonu ima pravo da odbije svjedočenje jer je otac osuđenog, pa je njegovo svjedočenje prekinuto.

U ovom slučaju po treći put se sudi četvorici optuženih, a Malić, Paraš, Popović i Banda do sada su dva puta osuđivani u Okružnom sudu Banjaluka. Obje presude ukinuo je Vrhovni sud RS, a posljednjom su bili osuđeni na ukupno 40 godina zatvora.

Bivši specijalac Željko Inđić iz Bratunca rañije je priznao krivicu i u zamjenu za svjedočenje protiv optužene četvorke dobio pola godine zatvora. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*