SLUČAJ SPECIJALCI: Banka ne traži odštetu za opljačkani novac

Unikredit banka, čiji su novac prema optužnici opljačkali pripadnici specijalne jedinice MUP-a RS i njihov saradnik, ne potražuje odštetu jer je sve nadoknadilo osiguravajuće društvo, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu republički tužilac Živana Bajić.

U ovom slučaju po treći put sudi se nekadašnjim specijalcima Vladanu Maliću i Goranu Parašu iz Banjaluke i Aleksandru Popoviću iz Kotor Varoša, te njihovom saradniku Olegu Bandi iz Banjaluke.

Tužilac je u nastavku suđenja predala sudu više materijalnih dokaza, među kojima i više dokumenata kojima se potvrđuje da je “Kroacija osiguranje” namirila štetu Zagrebačkoj banci i da Unukredit banka ne traži nadoknadu opljačkanih oko 616.000 KM.

Branilac optuženih Jadranka Ivanović istakla je da se u ovom slučaju ne zna čiji je novac opljačkan i da nema dokaza koji ukazuju ko je vlasnik novca.

– Polisa osiguranja na osnovu kojeg je osiguran transport novca zaključena je nakon pljačke u oktobru 2015. godine. Koferi u kojima je prevožen novac nisu evidentirani, ne vidi se njihov broj -kazala je Ivanovićeva.

Optužnica tereti četvorku da su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka – Gradiška napali kolonu vozila agencije “Sektor Sekjuriti”, koja je u Zagreb prevozila novac Unikredit banke i oteli im novac.

Malić, Paraš, Popović i Banda do sada su dva puta osuđivani u Okružnom sudu Banjaluka. Obje presude ukinuo je Vrhovni sud RS, a posljednjom presudom bili su osuđeni na ukupno 40 godina zatvora. (Srpskainfo) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*