Slovenci nasmijali Kotorvarošane, večeras na sceni domaći glumci

Predstavom “Ždrepci” teatra “Harlekin” iz Slovenije sinoć je u Kotor Varošu počeo četvrti festival omladinskih pozorišta “Varoš fest”.

Riječ je o komediji rađenoj po tekstu Stevana Koprivice, a u režiji Novice Bogdanovića.

– Ovo je lepršava komedija koja govori o dva nestašna penzionera u staračkom domu. Evropsku uniju je zahvatila kriza i ljudi se snalaze na različite načine da prežive – rekao je Bogdanović.

U predstavi Cicka i Micka igraju slovenački glumci Neno Muždeka i Mitja Kranjc, koji pokušavaju da zarade otvarajući vruću liniju za zabavu. Neobične i smiješne situacije i briljantna igra dvojice slovenačkih glumaca nije ostavila ravnodušnom ni kotorvarošku publiku.

“Varoš fest” biće nastavljen večeras kada će mladi glumci domaćeg amaterskog dramskog pozorišta “Jovan Sterija Popović” premijerno izvesti predstavu “Ničim izazvani”.

Festival će trajati do 28. oktobra i na pozornici će se predstaviti više od stotinu mladih glumaca i muzičara iz BiH, Srbije i Slovenije. Organizatori festivala su Dom kulture “Miroslav Miro Pejović” i Centar za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš, a ulaz u bioskopsku sali do kraja “Varoš festa” biće besplatan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*