Slobodan Župljanin savjetuje predsjednika RS

Kotorvarošanin Slobodan Župljanin, dekan Fakulteta za bezbjednost i zaštitu na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka i potpredsjednik Organizacije starješina Vojske RS, imenovan je za savjetnika predsjednika RS Željke Cvijanović.

Župljanin je, kako navodi portal “Capital” jedan od najbližih ljudi predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića, te je njegovo imenovanje zanimljivo jer dolazi u trenutku previranja u toj stranci i čekanja da li će SNSD stati uz Đokića ili na stranu Gorana Selaka koji traži smjenu Đokića sa mjesta šefa partije, ali i sa pozicije ministra energetike i rudarstva u Vladi RS.

Župljanin je nedavno govorio na skupu u Banjaluci, koji je organizovan istovremeno kad i miting opozicije povodom slanja Programa reformi NATO-u u Brisel, gdje je pružio podršku vladajućoj koaliciji.

Župljanin je bio i ministar u prvoj Vladi RS kojom je rukovodio Milorad Dodik, u periodu 2000-2001. godina, radio je u privatnom sektoru, te kao uspješan biznismen bio na čelu Spoljnotrgovinske komore BiH, a posljednjih godina je na Nezavisnom univerzitetu.

Po struci je pravnik, ali je magistrirao i doktorirao na temama menadžmenta i tranzicione ekonomije.

Kao komandant Drugog bataljona 22. Brigade Vojske RS optužen je za progon počinjen na području Kotor Varoši i suđenje je u toku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*