Slobodan Župljanin i Enisa Božičković kandidati za ministre

Polovina resora u novom sastavu Vlade RS, namijenjena koalicionim partnerima SNSD-a, već je podijeljena i poznata su i imena većine budućih ministara, a prema nezvaničnim informacijama potencijalni članovi kabineta su i dvoje funkcionera SP-a iz Kotor Varoša Slobodan Župljanin i Enisa Božičković.

Socijalistima, kako stvari stoje, pripadaju Ministarstvo energetike i rudarstva koje bi trebalo da vodi Petar Đokić, iako su se u vezi sa tim resorom lomila koplja jer je za njega zainteresovan i SNSD.

SP bi trebalo da predloži i ministra porodice, omladine i sporta i ministra rada i boračko-invalidske zaštite, ali će na čelu jednog od njih morati da bude predstavnik bošnjačkog naroda. Kao potencijalni kandidati za ministra rada I boračko invalidske zaštite pominju se Milenko Savanović, Dragutin Škrebić i Slobodan Župljanin.

Šansu iz prikrajka vreba i Enisa Božičković koja bi mogla biti imenovana za ministra porodice, omladine i sporta ukoliko Župljanin ne bude izbor za ministra rada i boračko-invalidske zaštite.

Župljanin je već bio ministar i u jednoj od Vlada na čijem je čelu bio Milorad Dodik vodio je resor zadužen za pitanja boraca , dok je Božičkovićeva bila predsjednik Skupštine opštine Kotor Varoš.

Izvjesno je da će novu Vladu RS, osim dosadašnjih koalicionih partnera SNSD-DNS-SP činiti i NDP, Ujedinjena Srpska i Nezavisni demokratski klub u Narodnoj skupštini na čijem je čelu Nedeljko Čubrilović. U budućoj izvršnoj vlasti, iako je ranije najavljivano, neće učestvovati bivši članovi SDS-a okupljeni oko Obrena Petrovića.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a KOtor Varoš Predrag Tešić rekao je za “Moj Kotor Varoš” da već dva izborna ciklusa prave odličan rezultat i da nije iznenađen što su kotorvaroški funkcioneri stranke u igri za ulazak u Vladu.

– Podigli smo odbor skoro sa nule, imamo kvalitetan kadar i ne čudi me da su Župljanin i Božičkovićeva potencijalni kandidati za važne funkcije – istakao je Tešić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*