Slobodan Cvijanović: Ubio mi je brata na pravdi boga, a on ga je uzdržavao

Slobodan Cvijanović, brat ubijenog Radoslava Cvijanovića iz Šipraga, se kratko, ali emotivno obratio medijima poslije presude kojom je Dragiša Cvijanović za taj zločin osuđen na 14 godina zatvora, navodeći da je njegov brat ubijen na pravdi boga.

– Šta da kažem, ubio mi je brata na pravdi boga, a on ga je uzdržavao, kupovao mu cigarete. Dragiša je i ranije pravio probleme, ali niko nije reagovao. Za sve krivim vlast – rekao je Slobodan Cvijanović poslije izlaska iz sudnice banjalučkog Okružnog suda, ne želeći da govori o visini kazne.

Presudu Cvijanoviću izreklo je sudsko vijeće kojim je predsjedavao Pane Gavrić iz Kotor Varoša. On je istakao da su prilikom odmjeravanja kazne kao olakšavajuće okolnosti uzeli u obzir da je optuženi priznao ubistvo, da nije ranije osuđivan i da se tokom suđenja ponašao korektno. Kao otežavajuća okolnost uzeta je u obzir upornost u izvršenju krivičnog djela s obzirom da je sa dva hica ubio čovjeka koji nije pružao otpor.

Osim za ubistvo, Cvijanović je osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja, a od njega su oduzeti pištolj iz kojeg je pucao, tri automatske puške i 140 metaka.

Prema optužnici Dragiša je rođaka Radoslava usmrtio hicem iz pištolja 1. juna ove godine ispred kafane “Letnikovac” u Šipragama, a u vrijeme zločina bio je pijan i u krvi je imao oko promil alkohola.

Njih dvojica su se posvađali u kafani i izašli ispred, gdje je pokušao da ih razdvoji T. D. Međutim, Dragiša se izmakao iza njega, te iz pištolja pucao u Radoslava, pogodivši ga u desnu ruku i grudni koš. Radoslav je pao, a Dragiša mu je prišao i ispalio metak u leđa i pobjegao. Radoslav je tada davao znakove života, ali je preminuo u Domu zdravlja Kotor Varoš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*