Slavuljica: Odustati neću ni mrtav, ja ću svoje sagraditi

Odustati neću ni mrtav, ja ću svoje sagraditi, poručio je vlasnik kompanije “Slavuljica” iz Teslića u prvoj reakciji poslije odluke Skupštine opštine Kotor Varoš koja je juče jednoglasno usvojila odluku o izradi regulacionog plana “Topolje 1” i time blokirala njegovu investiciju vrijednu deset miliona maraka.

Riječ je o regulacionom planu kojim je planirano da na tri godine bude zabranjena bilo kakva izgradnja na zemljištu koje je kupila kompanija “Slavuljica” i započela prikupljanje dokumentacije za izgradnju objekata. Zemljište se nalazi na ulazu u Kotor Varoš iz pravca Banjaluke, a prema nezvaničnim informacijama zabrana izgradnje poslovnog centra plod je lobiranja nekoliko kotorvaroških privrednika.

– Spremam tužbu protiv opštine Kotor Varoš i podnijeću je u roku od sedam dana. Imam sva dokumenta, sve sam regularno kupio i poštovao zakone, procedure i sugestije iz opštinske službe. Ne daju mi da gradim samo zato što sam uspješan privrednik. Sve je to sukob poslovnih interesa. Odustati neću ni mrtav, ja ću svoje sagraditi – rekao je Slavuljica za “Glas Srpske”.

Na parceli od 15 dunuma Slavuljica je planirao da izgradi robnu kuću, svadbeni salon, stovarište građevinskog materijala, benzinsku pumpu i auto-praonicu. Ti planovi dovedeni su u pitanje odlukom odbornika PDP-a, koji je inicirao donošenje regulacionog plana, SDS-a, DNS-a, SDA, SP-a, SNSD-a i jednog od dvojice predstavnika koalicije HDZ BiH-HNS BiH.

Ova odluka trebalo je da bude razmatrana u petak, ali je uoči sjednice došlo do raskola u vladajućoj koaliciji, a nije željela da je podrži ni opozicija, zbog čega je sjednica odgođena. Četiri dana kasnije protivnici su se predomislili pa je svih 25 prisutnih odbornika podržalo donošenje spornog regulacionog plana.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*