Skraćeno radno vrijeme trgovina u Kotor Varošu

Opštinski štab za vanredne situacije u Kotor Varošu produžio je trajanje ranije donesenih preventivnih mjera za još 14 dana s ciljem sprečavanja širenja virusa korona, te skratio radno vrijeme trgovina za dva časa.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Zdenko Sakan istakao je da će sve preventivne mjere biti produžene do 13. aprila.

One podrazumijevaju potpunu zabranu rada svih ugostiteljskih objekata, trgovina na malo kao što su knjižare, butici, zlatarske radnje, prodavnice bijele tehnike, građevinskog materijala, poljoprivrednih mašina i telefona, frizerskih i kozmetičkih salona, salona ljepote, svadbenih salona, fitnes centara, dječijih igraonica, privatnih stomatoloških ambulanti, priređivača igara na sreću, sportskih organizacija i škola sporta, te zabranu javnih okupljanja.

– Jedina promjena u odnosu na dosadašnje mjere je da će radno vrijeme trgovina robe široke potrošnje od ponedjeljka do subote biti od 7.00 do 16.00 časova, dok se nedjeljom u potpunosti zabranjuje njihov rad – naglasio je Sakan.

Štab za vanredne situacije je donio odluku da budu otkazane sve svečanosti planirane za obilježavanje 24. aprila – Dana opštine, a da eventualno bude upriličeno samo polaganje vijenaca u zavisnosti od situacije tog dana.

Iz Štaba za vanredne situacije su pozvali Kotorvarošane da ozbiljno shvate mjere koje su do sada bile na snazi da bi se spriječilo prenošenje virusa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*