Škola u Kotor Varošu prekinula nastavu kada je kriza prošla

U svim školama u Kotor Varošu, izuzev Osnovne škole „Sveti Sava“, jutros je nastavljeno izvođenje nastave koje je bilo prekinuto na dan zbog poplava.

Nastava je poslije jednodnevnog prekida ponovo uspostavljena u Srednjoškolskom centru “Nikola Tesla” i osnovnim školama “Petar Petrović Njegoš” Maslovare i “Petar Kočić” Šiprage, kao i područnoj školi u Grabovici.

Zanimljivo je da nastave danas nema u centralnoj Osnovnoj školi “Sveti Sava”Kotor Varoš – jedinoj školi koja je radila juče kada je bio najkritičniji dan zbog čega su ostale škole ostavile učenike kod kuće. Centralna osnovna škola “Sveti Sava” je radila juče u jednoj smjeni, dok je nastava u njenim područnim školama bila prekinuta.

Situacija u Kotor Varošu je potpuno stabilizovana zbog čega su u svim školama, osim Osnovne škole “Sveti Sava”, odlučili da učenike vrate na nastavu.

Prema nezvaničnim informacijama uprava Osnovne škole “Sveti Sava” Kotor Varoš se pozvala na objavu Ministarstva prosvjete i kulture RS koje je na svoim sajtu saopštilo da usljed obilnih kišnih padavina i izlijevanja rijeka danas neće biti nastave u svim školama na području Čelinca, Teslića, Novog Grada, Kostajnice, Prijedora i Kotor Varoša.

U Kotor Varošu jutros nije bilo ni kiše, a kamoli izlijevanja rijeka, pa su roditelji ostali iznenađeni odlukom uprave škole.

– O odluci smo obaviješteni juče kasno i bili smo potpuno iznenađeni kao i činjenicom da su djeca juče išla u školu. Nastava je trebala biti prekinuta juče kada je to bilo potpuno logično, a ne danas kada je sve prošlo. Ako već u ministarstvu ne znaju kakvo je vrijeme i situacija u Kotor Varošu bilo je za očekivati da to znaju bar ljudi zaposleni u školi koji žive u opvom gradu. Zbog ovoga će naša djeca bez ikakve potrebe morati da nadoknađuju nastavu – rekao je za “Moj Kotor Varoš” jedan od roditelja.

Odluka je kako saznajemo izazvala negodovanje i među nastavnicima, koji će dan morati nadoknaditi vikendom ili na kraju školske godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*