“Sim tehnik” ulaže milion evra i zapošljava nove radnike

Fabrika mašinskih proizvoda “Sim tehnik” iz Zabrđa kod Kotor Varoša planira da do polovine ove godine uloži oko milion evra za nabavku savremene opreme visokog kvaliteta za izradu mašinskih dijelova.

Nedavno je stavljen u funkciju novi proizvodni pogon koji se prostire na površini od 3.000 metara kvadratnih, a u toku je izgradnja nove hale za skladištenje robe površine 600 kvadrata.

Direktor firme Ivo Marić ističe da su konstantna ulaganja neophodna da bi zadržali imidž pouzdanog partnera.

– Naše preduzeće je, uz još nekoliko privrednih subjekata, zaslužno što je Kotor Varoš jedna od rijetkih opština u BiH sa suficitom u trgovini sa inostranstvom. Početkom godine smo zaposlili 15 novih radnika, uložili smo znatan iznos novca u novu opremu, a imamo potrebu da zaposlimo još 15 radnika do sredine ove godine – kaže Marić.

“Sim tehnik” proizvode plasira na njemačko tržište, a glavni kupci su “Boš” i “Ina Šefler grupa”.

– Preduzeće je koncipirano na izradi mašinskih dijelova u pojedinačnoj i maloserijskoj proizvodnji. Ispunjavamo visoke zahtjeve u pogledu kvaliteta – naglašava Marić.

U “Sim tehniku” posebnu pažnju posvećuju angažovanju stručnog kadra koji se permanentno usavršava, a dobra iskustva imaju sa učenicima Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” u Kotor Varošu koji redovno dolaze na praksu.

– Potencijalni partneri iz inostranstva će lakše uspostaviti saradnju sa našim preduzećem kada vide sa kakvim stručnim kadrom raspolažemo – kaže Marić.

“Sim tehnik” je osnovan 2007. godine i trenutno zapošljava 230 radnika.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*