Šesta stranka uz Župljanina, podrška i od NDP-a

NDP se pridružio bloku stranaka čiji je zajednički kandidat za načelnika opštine Kotor Varoš Slobodan Župljanin. 

Predsjednici opštinskih odbora NDP-a i SP-a Darko Bojić i Predrag Tešić potpisali su sporazum koji definiše saradnju ove dvije partije u Kotor Varošu prije i poslije lokalnih izbora.

– Vrlo rado smo prihvatili poziv SP-a da potpišemo sporazum i podržimo Župljanina u trci za načelnika opštine Kotor Varoš. NDP je stranka u usponu, a naši stranački rukovodioci obavljaju važne državne funkcije. Predsjednik Dragan Čavić je trenutno poslanik i direktor “Elektrokrajine”, a i putem Ministarstva za privredu i preduzetništvo, u kojem je naš ministar Vjekoslav Petričević, možemo mnogo da pomognemo privrednicima u Kotor Varošu – rekao je Bojić.

NDP je na prethodnim lokalnim izborima 2016. godine u Kotor Varošu imao zajedničku listu sa PDP-om, a interesantan je podatak da je PDP imao oko 800 glasova manje na izborima 2018. kada nisu bili u koaliciji sa NDP-om.

– Zahvaljujem na podršci i želim da NDP u Kotor Varošu uz podršku sa republičkog nivoa ostvari istorijski rezultat. Našeg zajedničkog kandidata do sada je podržalo šest partija – SP, SNSD, DNS, Ujedinjena Srpska, Partija ujedinjeni penzionera i NDP. Mislim da pobjeda Župljanina više nije upitna, a sporazumi sa ovolikim brojem partija garantovaće nam i stabilnu skupštinsku većinu nakon izbora – naglasio je Tešić.

Župljanin će na lokalnim izborima izaći na crtu aktuelnom načelniku opštine i zajedničkom kandidatu PDP-a i SDS-a Zdenku Sakanu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*