Selman ostao bez novca za izgradnju zgrade

Vlada RS još nije obezbijedila pet miliona KM potrebnih za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS u Banjaluci zbog čega je početak gradnje i dalje neizvjestan.

Iako je Vlada RS je još prije godinu usvojila informaciju u vezi sa izgradnjom zgrade Ustavnog suda RS i zadužila Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija da urade sve što je neophodno kako bi se što prije pokrenuo postupak izgradnje zgrade suda, do danas nije urađeno ništa jer nema novca.

Predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman potvrdio je da ni u budžetu za ovu godinu Vlada RS nije planirala novac za ovaj projekat. Izrazio nadu da će se novac naći u okviru prioritetnih projekata koje Vlada određuje.

– Ostali smo na istim pozicijama. Vlada nije obezbijedila novac za izgradnju. Tokom ovog ili idućeg mjeseca ćemo se obratiti premijeru i nadležnim institucijama da se uđe u drugu fazu realizacije ovog projekta – rekao je Selman.

Kazao je da je Ustavni sud prilikom izrade budžeta za ovu godinu tražio da se izgradnja finansira direktno iz budžeta, ali da to nije prihvaćeno.

– Razlog za to je što je planrano da izgradnja ove zgrade bude obuhvaćena posebnim progamom Vlade RS koja za svaku godinu određuje prioritetne projekte. Nadamo se da će u ovoj godini biti razmijevanja kako bi se krenulo sa izgradnjom zgrade Ustavnog suda – naglasio je Selman.

Za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS potrebno je oko pet miliona KM. Zemljište je obezbijeđeno, ali je novac za izgradnju i dalje problem. Zgrada će biti izgrađena u centru Banjaluke, iza Centralne banke BiH, na placu od 2.000 kvadrata. Ustavni sud RS trenutno se nalazi u zgradi starog banjalučkog vojnog odsjeka. (Capital.ba)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*