Selak: Vanja bio mladić kakav se jednom rađa, nažalost prerano je otišao

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak rekao je da je Vanja Kršić iz Kotor Varoša bio mladić kakav se jednom rađa.

– O pokojnom Vanji imam samo riječi hvale. Svi smo ponosni što smo radili sa njim i podijelili jedan dio života. Vanja je uvijek bio vedrog i pozitivnog duha. Za njega ništa nije bilo nemoguće. Nažalost, prerano je otišao – kazao je Selak.

Radnici Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka i prijatelji položili su juče cvijeće i zapalili svijeće na grobu svog tragično nastradalog kolege u Maslovarama.

Svake godine od 2014, kada je prerano ugašen Vanjin život, njegove kolege i prijatelji posjećuju grob i čuvaju sjećanje na mladića koji je svima služio kao uzor.

Posjetom Vanjinoj vječnoj kući započeo je tradicionalni “Marš mira” kao dio godišnjih aktivnosti Kazneno-poporavnog zavoda Banjaluka. Start marša, u kojem je učestvovalo tridesetak osoba. je u Maslovarama, a cilj u Stevanovini na padinama planine Borje.

Jedan od učesnika “Marša mira” bio je i pomoćnik direktora Kaznenon-popravnog zavoda Banjaluka za poslove obezbjeđenja Goran Prošan.

– Sa Vanjom sam imao odličnu saradnju. Bio je divan kolega. To najbolje dokazuje i ovaj četvrti po redu marš na kojem smo se prisjetili trenutaka provedenih sa njim – kazao je Prošan.

Vanja  je poginuo u saobraćajnoj nesreći u oktobru 2014. godine u Kalamandama kada je u povratku iz Grabovice “mercedesom” sletio s puta i udario u drvo. Kršić je nekoliko godina radio kao čuvar u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka i bio omiljen radnim kolegama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*