SDS u Kotor Varošu krenuo u unutarstranačke izbore

Opštinski odbor SDS-a Kotor Varoš započeo je proces unutarstranačkih izbora, a novo rukovodstvo trebalo bi biti izabrano do kraja maja.

Riječ je o vanrednim izborima koje je vrh stranke raspisao u svim opštinskim odborima poslije teškog poraza na prošlogodišnjim lokalnim izborima. Za razliku od većine opština u RS gdje je SDS doživio debakl, kotorvaroški Opštinski odbor je ostvario bolji rezultat nego na lokalnim izborima 2012. godine i osvojio najviše glasova i odborničkih mandata u Skupštini opštine.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Nedeljko Glamočak kaže za MKV da je situacija u odboru potpuno stabilna i da izbori predstavljaju samo formalnost.

– Ispoštovaćemo odluku rukovodstva stranke o sprovođenju vanrednih unutarstranačkih izbora. Procedura počinje od mjesnih odbora i izbora delegata za Skupštinu, a iz baze idu i prijedlozi kandidata za predsjednika Opštinskog odbora – rekao je Glamočak.

Izvor MKV iz SDS-a rekao je da se ne očekuju važnije promjene i da je najizglednije da će Glamočak biti jedini kandidat za predsjednika Opštinskog odbora.

Posljednji izbori u kotorvaroškom SDS-u protekli su u naelektrisanoj atmosferi i mrtvoj trci Glamočaka i Slavka Đukića, koji je zbog neslaganja sa rukovodstvom napustio stranku i bio jedan od osnivača Izvorne SDS, koja se nedavno ujedinila sa Ujedinjenom Srpskom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*