SDS najjača partija u Kotor Varošu, DNS ispod crte

SDS će biti najjača stranka u Kotor Varošu, pokazuju preliminarni rezultati lokalnih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija BiH.

Na osnovu obrađenih 8.656 glasova i 25 od 32 biračka mjesta, SDS ima 2.127 glasova. Drugi po snazi je PDP sa 1.818, a treći SNSD sa 1.748 glasova. Po broju glasova slijede koalicija SDA-Stranka za BiH, SP, Demos, Ujedinjena Srpska, DNS, SPS, Pokret za Kotor Varoš, tri hrvatske liste, Ekološka partija RS i Seljačka stranka.

Prema preliminarnim procjenama SDS bi u Skupštini opštine Kotor Varoš trebao imati sedam odbornika, SNSD ima sigurnih pet, a nije daleko ni šesti, dok je PDP najbliži koti pet. Koalicija SDA-Stranka za BiH ima sigurna dva mandata, a na pomolu je i treći, SP je trenutno na dva odbornika, a po jednog bi trebali imati i Demos i Ujedinjena Srpska. 

Ispod cenzusa za sada su DNS, SPS, Pokret za Kotor Varoš i hrvatske stranke izuzev HDZ-a BiH koji očekuje dva mandata nakon što pristignu glasovi putem pošte.

U reci za načelnika opštine pobijedio je kandidat koalicije PDP-SDS Zdenko Sakan. Poslije obrađenih 8.210 glasova i 24 biračka mjesta Sakan ima 5.252 glasa, Slobodan Župljanin koga je podržalo šest partija ima 2.236, a Nemanja Panić iz Demosa 308 glasova. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*