SDS i PDP potpisali sporazum, Sakan u trci za načelnika

Kotorvaroški SDS i PDP potpisali su danas sporazum o zajedničkoj kandidaturi Zdenka Sakana za načelnika opštine Kotor Varoš na lokalnim izborima koji bi trebali biti održani u novembru.

Sporazum su potpisali predsjednici opštinskih odbora SDS-a Mladen Trivunović i PDP-a Zdenko Sakan. Time je ozvaničeno da će Sakan učestvovati u trci za drugi mandat načelnika opštine Kotor Varoš nakon što je prvi osvojio 2016. godine kao kandidat tadašnjeg Saveza za promjene čiju su okosnicu činili SDS i PDP.

Trivunović je rekao da SDS i PDP nastavljaju izuzetnu saradnju koju su započeli prije šest, a potvrdili prije četiri godine kada su ubjedljivo pobijedili na lokalnim izborima u Kotor Varošu.

– Vjerujem da će i ovaj put Sakan pobijediti u trci za načelnika, a naše liste za Skupštinu opštine Kotor Varoš. Ostajemo otvoreni i za druge stranke, pojedince i organizacije i očekujemo da će nam se pridružiti na putu ka pobjedi – istakao je Trivunović.

Osvrćući se na mandat na isteku, on je naveo da mogu da budu ponosni na projekte koje su realizovali.

– O nekima od njih će pričati generacije, a dva najznačajnija su izgradnja kompleksa Doma zdravlja i administrativnog centra po kojima će Kotor Varoš biti prepoznatljiv. Bilo je još mnogo drugih vrijednih projekata i to najbolje znaju naši sugrađani – naglasio je Trivunović.

Sakan je zahvalio SDS-u na ukazanom povjerenju za kandidaturu i iskrenom partnerstvu proteklih godina.

– Imamo veliki potencijal i vjerujem da možemo pobijediti u trci za načelnika i formirati skupštinsku većinu kako bismo i u naredne četiri godine odlučivali na dobrobit svih naših građana – rekao je Sakan.

On je dodao da su u preotekle četiri godine uradili mnogo, a posebno u oblasti infrastrukture.

– Mnogo toga je iza nas što možemo pokazati našim građanima i što svjedoči da smo bili odgovorni. I privrednicima smo maksimalno bili na usluzi, a budžet smo trošili domaćinski i sve institucije i ustanove su funkcionisale punim kapacitetom, pa čak i u doba epidemije virusa korona. Vodeći mudru politiku nijednog trenutka nismo doveli u pitanje stabilnost skupštinske većine što nam je omogućilo da radimo punim kapacitetom i realizujemo naše planove – istakao je Sakan.

Zajedničku kandidaturu za načelnika opštine Kotor Varoš ranije su ozvaničili predstavnici koalicije SNSD-SP-DNS-Ujedinjena Srpska, a njihov adut za pobjedu biće Slobodan Župljanin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*