Savjetnik načelnika opštine tužio opštinu za nadoknadu štete na automobilu

Do sada nezabilježena situacija da neki funkcioner tuži opštinu od koje dobija platu kako bi mu namirili štetu desila se u Kotor Varošu gdje je savjetnik načelnika Velimir Sakan podnio tužbu protiv opštine zbog štete na automobilu koju su pričinili psi.

Sakan, prema saznanjima “Euroblica”, potražuje 4.838 maraka štete. Tužba protiv Opštine Kotor Varoš podnesena je prošle godine, a svemu su krivi mačka i četiri psa koji su mu oštetili privatni automobil. Sakan je rekao da ima advokata i da se javimo njemu, te je prekinuo vezu.

Međutim, načelnik Kotor Varoš Zdenko Sakan potvrdio je da je upoznat sa ovom tužbom.

– On je kao građanin podnio tužbu i to je sada u proceduri. Ispod njegovog automobila se podvukla mačka za kojoj su pojurila četiri psa, koji su zatim oštetili njegovo vozilo. Postoji i svjedok koji je to vidio – rekao je Zdenko Sakan.

Načelnik Kotor Varoša je dodao da je Velimir Sakan zatim došao i pitao da li se mogu dogovoriti u vezi sa tim.

– Rekao sam pokrenite sudsku proceduru, kada sud i vještaci zaključe šta je tu bilo, Opština će stati iza toga – rekao je Zdenko Sakan.

Mještani Kotor Varoša  ogorčeni su na postupak Velimira Sakana.

– Već 20 godina je na vodećim funkcijama i sada tuži Opštinu da mu namire štetu na automobilu. Siguran sam da šteta nije veća od jedne njegove plate – kaže mještanin koji je želio da ostane anoniman.

On ističe da nikada nije čuo da jedan funkcioner tuži Opštinu od koje dobija platu, da bi mu namirili štetu.

– Sve i da nije bio savjetnik načelnika u to vrijeme, moralno bi bilo da sada kada je na toj funkciji povuče tu tužbu. Sramota je da na ovakav način uzima pare od Opštine, taj novac bi se mogao uložiti u nešto od čega bi svi imali korist – rekao je pomenuti mještanin.

Velimir Sakan je 3. jula prošle godine prijavio policiji da je oštećen njegov automobil „pasat“ koji je bio parkiran u Ulici vojvode Radomira Putnika u Kotor Varošu u kojoj se nalazi i zgrada gdje on stanuje. On je u izjavi policiji rekao da je vozilo prethodno veče parkirao, a da je ujutru primjetio da je oštećena prednja strana i da je mislio da je to neko namjerno uradio.

Policija je obavila uviđaj, a tada im se javio njegov komšija koji je rekao da je tokom noći vidio mačku koja se zavukla ispod haube vozila i da su četiri psa pokušala doći do nje i tom prilikom su pokidali prednji dio vozila.

Iza Velimira Sakana je bogata politička karijera, jedan je od osnivača PDP-a u Kotor Varošu, u tri saziva je bio i poslanik u Narodnoj skupštini RS, te delegat u Vijeću naroda RS. Posljednja funkcija mu je bila savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića. (Euroblic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*