Savanović zadovoljan podrškom koja borcima stiže od opštine

Predsjednik Boračke organizacije Kotor Varoš Miladin Savanović rekao je da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa lokalnom upravom i podrškom koju pruža boračkim kategorijama.

Na sastanku čelnika Boračke organizacije i Opštine Kotor Varoš istaknuto je da je u drugoj polovini ove godine obezbijeđeno 10.000 KM za potrebe socijalno-ugroženih i porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisanih i teško bolesnih boraca, a iz opštinskog budžeta je izdvojeno 8.000 KM.

– U saradnji sa opštinom uspjeli smo da realizujemo niz značajnih projekata kao što su izgradnja dva spomen-obilježja i sanacija i renoviranje prostorija Boračke organizacije. Osim pružene novčane pomoći našim borcima u kontinuitetu nastavljamo raditi na poboljšanju njihovog položaja u društvu – rekao je Savanović.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da lokalna vlast sa opštinskom Boračkom organizacijom ima veoma dobru saradnju.

– Opština Kotor Varoš na vrijeme isplaćuje iz budžeta sve obaveze prema Boračkoj organizaciji, a nastojimo da pomognemo i na druge načine. Na obostrano zadovoljstvo održavamo sastanke i dogovaramo zajedničko djelovanje – istakao je Sakan i dodao da boračke kategorije nikada neće i ne smiju biti zaboravljene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*