“Satovi u majčinoj sobi” i “Razmnožavanje domaćih životinja” pred Kotorvarošanima

Roman “Satovi u majčinoj sobi” i knjiga pjesama “Razmnožavanje domaćih životinja” Tanje Stupar-Trifunović iz Banjaluke promovisani su sinoć u Narodnoj biblioteci u Kotor Varošu.

Autorka je istakla da je njena posljednja objavljena knjiga “Razmnožavanje domaćih životinja“ nastajala skoro devet godina.

– Pisanje je jedan vrlo stresan i potplaćen posao i od samog tog posla ne može da se živi. To je negativna strana bavljenja književnošću, dok su pozitivne strane mnogobrojnije – kazala je Stupar-Trifunović.

Djelom “Razmnožavanje domaćih životinja“ dokazuje pjesničku autentičnost na našim prostorima jer njene pjesme čitaoca neće maziti i nude nježnu brutalnost gdje se pjesnička istina ostavruje dugim, narativnim pjesmama.

“Razmnožavanje domaćih životinja” je dobitnik nagrade “Milica Stojadinović Srpkinja”, dok je roman “Satovi u majčinoj sobi” dobitnik Evropske nagrade za književnost za 2016. godinu i ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu za 2014. godinu, a preveden je na više evropskih jezika.

– Roman se u osnovi bavi (ne)savršenim odnosom majke i ćerke koji se uvijek preslikavaju iz generacije u generaciju – kazala je Stupar-Trifunović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*