Saobraćajna patrola iz Banjaluke u akciji u Kotor Varošu

Patrola saobraćajne policije iz Banjaluke kontroliše danas vozače na području opštine Kotor Varoš u sklopu pojačane akcije koja e trajati gotovo cijeli april.

MKV je jednu patrolu sa radarom zatekao kod Osnovne škole “Sveti Sava” u naselju Zabrđe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS organizovaće do 18. aprila na području centara javne bezbjednosti Banjaluka, Prijedor i Bijeljina pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz korišćenje savremenih radarskih sistema “Ramer 10” i “Dual”. MUP je pozvao građane i vozače da budu maksimalno oprezni prilikom kretanja u saobraćaju sa posebnim naglaskom na poštovanje brzine kretanja vozila i podsjetio da mobilni radarski sistemi rade i po kiši, snijegu, ali i noću.

– Posebno je važno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije. Moguće je mjerenje brzine vozila do 500 metara udaljenosti, te u šest saobraćajnih traka, u oba pravca istovremeno – navodi MUP i dodaje da je neprilagođena brzina kretanja vozila bila uzrok 27,6 odsto saobraćajnih nezgoda u RS u januaru i februaru ove godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*