Sanja Stanišljević nova direktorica, Ujedinjena Srpska preuzela Narodnu biblioteku

Sanja Stanišljević preuzela je danas direktorsku poziciju u Narodnoj biblioteci Kotor Varoš.

Stanišljevićeva je imenovana za vršioca dužnosti direktorice Narodne biblioteke kao kadar Ujedinjene Srpske, a na toj poziciji zamijenila je Bojanu Vasić iz SNSD-a.

Ona je navela da će se kao rukovodilac ove ustanove truditi da nastavi razvoj kulture u opštini Kotor Varoš.

– Kao rukovodilac ove ustanove trudiću se da rad Narodne biblioteke Kotor Varoš bude veoma sadržajan i sa mnogo aktivnosti. Nastavićemo da organizujemo manifestacije, promocije knjiga, književne večeri… Posebno se kao profesor razredne nastave radujem  kreativnim i edukativnim radionicama za djecu i kolektivnim školskim posjetama. Narodna biblioteka će biti centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu – rekla je Stanišljevićeva za “Moj Kotor Varoš”. 

Ona očekuje i podršku Ministarstva prosvjete i kulture RS na čijem je čelu Natalija Trivić takođe iz Ujedinjene Srpske.

– Nadam se i dobroj saradnji sa bivšom direktoricom koja je zasnovala radni odnos i ostala da radi u biblioteci. Njeno iskustvo će doprinijeti uspješnom zajedničkom radu u cilju ostvarivanja bibliotečko-informacione djelatnosti – dodala je Stanišljevićeva.

Predsjednik Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske Vladan Đekanović i odbornik ove stranke u Skupštini opštine Kotor Varoš Dragan Đekanović čestitali su Stanišljevićeva na imenovanju i preuzimanju dužnosti.

– Ovo je nastavak započetog razvoja Ujedinjene Srpske u Kotor Varošu. Spremni smo da preuzmemo vođenje institucija i ustanova, a time i odgovornost da one moraju da ostvare rezultate – istakao je Vladan Đekanović.

Dragan Đekanović je rekao da je Ujedinjena Srpska u teškim uslovima uspjela da postane parlamentarna stranka.

– To je veoma značajno za razvoj stranke bez kojeg ne možemo dobiti priliku da naš kadar dokaže da je najbolji izbor. Nastavićemo da jačamo stranačku infrastrukturu i da preuzimamo naš dio odgovornosti – naglasio je Dragan Đekanović.

Sanja Stanišljević je rođena 1987. godine, osnovnu školu završila je u Kotor Varošu, a srednju u Banjaluci. Diplomirala je 2011. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Član je Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske u Kotor Varošu. Udata je i majka dvoje djece.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*